Gratis educatief pakket 'Smeer maar'

Gratis educatief pakket 'Smeer maar'

donderdag 17 juni 2021
Gratis educatief pakket 'Smeer maar'

Zonnestralen hebben een positieve invloed op ons. We krijgen er een zonnig humeur van! Bovendien zorgt zonlicht voor de aanmaak van vitamine D, een belangrijke bouwstof voor onder meer sterke botten en spieren.

Maar de zon heeft ook een keerzijde. Zonlicht kan erg krachtig zijn. Het kan zorgen voor verbranding en zelfs huidkanker. Kinderen zijn vanwege hun jonge en immature huid extra gevoelig. Daarom is het belangrijk dat de leerlingen spelenderwijs leren hoe ze op een gezonde manier kunnen genieten van de zon. Dat kan met het gratis lesdossier 'Smeer maar'.

VOOR WIE? 
Het lesdossier 'Smeer maar' is speciaal ontwikkeld voor:

  • De derde kleuterklas (5 lessen)
  • De eerste graad lager onderwijs (7 lessen)

Het lesmateriaal sluit aan bij diverse ontwikkelingsdoelen en eindtermen en biedt uitdagende en gevarieerde activiteiten voor leerlingen. In het leerkrachtendossier vind je wat achtergrondinformatie en per les een korte uitleg over de verschillende activiteiten. Zo kun je direct aan de slag met dit pakket.

WEDSTRIJD
In het lespakket worden leerlingen uitgedaagd om het ‘smeerlied’ van Kaatje op een originele manier uit te voeren. Hiermee kunnen de kinderen leuke prijzen winnen. Voor meer info: www.mustela.be/nl/smeer-maar-scholen.          

LESDOSSIER AANVRAGEN?
Het gratis lesdossier kun je aanvragen via: www.mustela.be/nl/smeer-maar-scholen.