Plantyn en Uitgeverij Averbode|Editions Erasme bundelen de krachten

Plantyn en Uitgeverij Averbode|Editions Erasme bundelen de krachten

maandag 25 april 2022
Plantyn en Uitgeverij Averbode|Editions Erasme bundelen de krachten

Samen sterker om onderwijsoplossingen van de toekomst vorm te geven

Berchem, 19 april 2022 – De educatieve uitgeverijen Plantyn en Uitgeverij Averbode|Editions Erasme slaan de handen in elkaar. Op die manier ontstaat een groep met een gecombineerde ervaring van 170 jaar, die nog beter uitgerust is om de onderwijsoplossingen te bouwen waarmee scholen, leraars en leerlingen aan de slag kunnen om de toekomst vorm te geven.

“In het bijzonder complexe en gefragmenteerde onderwijslandschap dat België kenmerkt laat deze krachtenbundeling toe om nog meer in te zetten op kwalitatieve, allesomvattende leeroplossingen die gebruik maken van een gezonde mix van media en platformen”, zegt Bart Dooms, Managing Director van Plantyn. “Ik kijk ernaar uit om dat potentieel ten volle te ontplooien.”

Concreet neemt Plantyn 100% van de aandelen van Uitgeverij Averbode|Editions Erasme over. In een eerste fase zullen beide organisaties zich blijven focussen op hun bestaande activiteiten in deze cruciale periode in de aanloop naar het volgende schooljaar 2022-23. Voor de klanten en de leveranciers verandert er voorlopig dus niets. De gezamenlijke toekomstvisie voor de school-, tijdschriften-, bedrijven- en thuismarkt wordt in de komende maanden verder gestalte gegeven, om vanaf 2023 geleidelijk geconcretiseerd te worden.

Om dat proces in goede banen te leiden, zal Katleen Lanens, huidig financieel directeur van Plantyn, overstappen naar Averbode|Erasme om er als Managing Director, in samenspraak met het managementteam daar, de brug te slaan tussen beide organisaties.

“Door het samengaan van Plantyn en Averbode|Erasme ontstaat een groep met een unieke combinatie van sterke merken en een bijzonder complementair aanbod”, aldus Katleen Lanens. “Samen beschikken we over de ervaring en de expertise die nodig is om innovatieve leermethodes en leerplatformen te ontwikkelen die zowel leerlingen als leerkrachten de juiste hefbomen geven om het onderwijs mee te laten evolueren met de samenleving”.

De nieuwe onderneming zal ook in de toekomst een toonaangevende rol spelen in de ontwikkeling van leeroplossingen die leerkrachten én leerlingen op individueel en op groepsniveau vooruithelpen. “Samen staan we nu eenmaal sterker om een allesomvattend en kwalitatief aanbod uit te bouwen en te investeren in een gezonde mix van media en platformen”, voegt Bart Dooms toe. “We streven op termijn naar een ééngemaakte organisatie, die meer is dan de som van de sterktes, tradities en onderbouwde leermethodes van beide ondernemingen”, besluit hij.

Voor bijkomende informatie
Kristel Geerts
M: +32495182162
E-mail: kristel.geerts@plantyn.com